بازدیدها: 1035
درباره کتاب :
کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱ اثر یووال نوح هراری با ترجمه سودابه قیصری
با موضوع چه چیزی باید به فرزندانمان بیاموزیم؟ آیا هنوز قادر به درک دنیایی که خلق کرده ایم هستیم؟ به صورت صوتی آماده کرده ایم.
این کتاب سومین کتاب یووال نوح هراری است. در کتاب اول خود “Sapiens” گذشته انسان و در کتاب “Homo Deus” آینده انسان را بررسی کرد.
در کتاب جدیدش به مشکلات و چالش های عصر حاضر می پردازد.
- چگونه کامپیوتر و ربات ها معنای انسان بودن را تغییر می دهند؟
- چگونه با همه گیری اخبار دروغین کنار خواهیم آمد؟
- چه چیزی را باید به فرزندانمان بیاموزیم؟
کتاب ۲۱ درس برای قرن بیست و یکم، ضروری ترین مشکلات کنونی را درحالیکه به قلمرو ناشناخته آینده قدم می گذاریم بررسی می کند.
درحالیکه تکنولوژی با سرعت بیشتری نسبت به فهم ما پیشرفت می کند، هک کردن یک تاکتیک جنگی می شود و جهان بیشتر از هر موقع دیگری دچار تفرقه شده است،
هراری به چالش های مداومی که حیات با آن مواجه است می پردازد و سوالات مهمی که برای بقا باید از خودمان بپرسیم را مطرح می کند….
در توضیحات پشت جلد کتاب می خوانیم:
ذهن انسان همیشه نگران است و این لزوما چیز بدی نیست. به هر حال اگر خرسی به سمت شما بیاید، نگرانی میتواند جانتان را نجات بدهد؛
هر چند این روزها، لزومی ندارد که اکثر ما نگران خرسها باشیم، چون زندگی مدرن دلایل زیادی برای نگرانی عرضه میکند: تروریسم، تغییرات اقلیمی، ظهور هوش مصنوعی، اخبار جعلی، تجاوز به حریم خصوصی و حتی کاهش آشکار همکاریهای جهانی.
هراری، در این کتاب چارچوبی مفید برای روبروشدن با این ترسها ساخته است. به اعتقاد او، رمز پایان دادن به اضطرابهایمان، نگران بودن نیست، دانستن این است که نگران چه چیزهایی باشیم، چقدر نگرانشان باشیم و چگونه برای آیندهای متفاوت از جهانی که در آن زندگی میکنیم، آماده شویم. این کتاب چالشهای پیچیده عصر حاضر را به روشنی بررسی کرده و به همین دلیل خواندن آن ضروری است. (بیل گیتس)
در جهانی مملو از اطلاعات بیربط، وضوح در بینش یک توانایی است.
هر کسی در عالم نظر میتواند در بحث آیند بشریت شرکت کند، اما ارائه یک بینش واضح کار آسانی نیست.
ما حتی غالباً متوجه نمیشویم که بحثی در جریان است، یا از تشخیص تحقیق سؤالات کلیدی باز میمانیم. میلیارها نفر از مردم استطاعت کار بررسی را ندارند، زیرا تحت فشار انواع اشتغالها و وظایف هستند: باید کار کنند، از خردسالان سرپرستی کنند، یا مراقب والدین سالخورده باشند. متأسفانه تاریخ هیچ ملاحظهای نسبت به اینها ندارد.
اگر آینده بشریت در غیبت این افراد رقم میخورد، زیرا اینها گرفتار مشغلههای زیادی برای تهیه خوراک و لباس برای کودکانشان هستند، نه آنها و نه فرزندانشان از پیامدها معاف نخواهند شد. این منصفانه نیست؛ اما چه کسی گفته که تاریخ منصفانه است؟
من یک مورخ هستم و نمیتوانم برای کسی خوراک و لباس فراهم کنم اما سعی میکنم در بینشها وضوحی به وجود آورم، و به این شکل در خلق فضایی روشن برای عرصه عمل جهانی مفید باشم. اگر این حتی به معدودی از افراد کمک کند تا در بحث سرنوشت انسان خردمند شرکت کنند، وظیفهام را انجام داده ام.
کتاب اول من، انسان خردمند، گذشته بشر را بررسی کرد و نشان داد که چطور یک میمون ناچیز بر سیاره زمین حاکم شد.
کتاب بعدی، انسان خداگونه، آینده بلندمدت زندگی را کاوید و تحول انسانها به خدایان و معضل سرنوشت نهایی هوش و هشیاری را مورد بحث قرار داد.
در این کتاب، در زمان و مکان کنونی تعمق میکنم و معضلات جاری و آینده نزدیک جوامع انسانی را در مرکز توجه قرار میدهم. چه اتفاقی در شرف وقوع است؟ بزرگترین چالشها و گزینههای کنونی کدامند؟ به چه چیزی بایسد توجه داشته باشیم؟ چه باید به فرزندان خود بیاموزیم؟
معرفی بخش های کتاب :
درست است که آفرینندگان و رهبران انقلاب تکنولوژیکی دوست دارند از تعریف و تمجید مخلوقِشان بشنوند؛ اما تاریخدانانِ مثل من، جامعهشناسان و فیلسوفان، در صورتِ کشف و مشاهدهی راههایی که ممکن است به بیراهه ختم شوند، وظیفه دارند تا آژیر/آلارم را به صدا دربیاورند. بخش اول کتاب به همین مطلب پرداخته است.
بعد از ترسیم تصویر کلی چالشهای که با آنها روبرو هستیم، در بخش دوم کتاب، محدودهای وسیعی از واکنشهای بالقوه را بررسی میکنیم. آیا انجنیران/مهندسان فیسبوک، به کمک هوش مصنوعی، میتوانند دنیای را خلق کنند که حافظ آزادی و برابری بشریت باشد؟ – شاید پاسخ به این سوال در برعکس شدن فرآیند جهانیسازی و قدرت گرفتنِ دوباره ملیگرایی نمود پیدا کند. یا بهتر است بیخیال پیشرفت شده، برگردیم به عقب و امید و دانایی را در اعماق سُنن و ادیان باستانی جستجو کنیم؟
در بخش سوم کتاب، میبینیم با اینکه چالشهای تکنالوژیکی بیسابقه و اختلافات سیاسی شدید است، بشریت توانایی غلبه براین وضعیت را دارد – البته اگر بر ترس خود کنترل داشته باشیم و در رابطه به دیدگاههای خویش اندکی متواضعانهتر رفتار کنیم. به صورت کلی، این بخش به تحقیق در این موضوع میپردازد که در رابطه به معضلات ناشی از این چالشها؛ از جمله: تهدیدِ تروریسم، خطرِ جنگ جهانی، و سایر نفرتها و تعصباتی با رشد سرطانی چی میشود کرد؟
بخش چهارم به مبحث «عبور از واقعیت» (post-truth) پرداخته، و این سوال را مطرح میکند که پیشرفت جهانیْ اکنون تا چی اندازه قابل درک است و درستکاری از خطاکاری تا چی حد قابل تفکیک. آیا انسان خردمند توانایی درکِ دنیای خلقکردهاش را دراد؟ آیا هنوز مرزِ مشخصی بین توهمات و واقعیات وجود دارد؟
در بخش پنجم و نهایی، رشتههای مختلفی را کنارِهم خواهم چید، و نگاهی کلیتری به زندگی در عصر شوریدگی خواهیم داشت. عصری که در آن، بدون وجودِ هیچگونه روایتِ جایگزین، روایتهای قدیمیْ یکی پس از دیگری منسوخ و برچیده میشوند. در زندگی امروز، انجام کدام کارها توصیه میشود؟ به چی مهارتهای نیازمندیم؟ با توجه به دانستهها و ندانستههایمان در مورد خدا، سیاست، و دربارهی دین، امروز، در رابطه به معنای زندگی چی میتوان گفت؟
این حرفها ممکن بیش از حد رؤیایی و جاهطلبانه بهنظر رسد؛ اما متأسفانه انسان خردمندْ چندان از نعمت شکیبایی برخوردار نیست.
دست نامرئیای بازار پاسخ مذبوحانهاش را به شما تحمیل خواهد کرد. شما نیازمند مفهوم واضح در مورد معنای زندگی هستید، مگراینکه آیندهی زندگیتان را در دستان گزارشهای فصلی قرار دهید.
در فصل آخر – درست قبل از اینکه در یک نمایش غمانگیز، پرده بر روی گونهای ما فرود آید و یک نمایش کاملاً متفاوتی دیگر آغاز شود – در رابطه به چند نکتهی شخصی صحبت خواهم کرد؛ به عنوان یک انسان خردمند در صحبت با انسان خردمندِ دیگر.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.